Lokalmat

Foto av: Ragnar Egeland

RAGSFJELLET Birkeland Bjerkreim

Du starter ved parkeringsplassen ved turtavlen ovenfor det siste gårdskomplekset ved Birkelandsvegen. Det er også mulig å parkere på gårdstunet, men da må man spør først.

Følg veien ned til gårdene, gjennom tunet og følg grusvei ned til elven. Drei høyre og følg traktorveien lang viken av Birkelandsvatnet/Storavatnet. Du vandrer nå over en lett og idyllisk kulturmark. Stien er rødmerket, men mange av merkingene er gamle og slitt.

Følg stien videre til du kommer til Skogatjørna som ligger innenfor Forehammeren. Her forlater du traktorveien og følger stien i terreng ovenfor Skogatjørna. Etter en halv kilometer kommer du til et myrområde. Det forserer du på stien som går på høyre side.

Fortsett videre til Kleivadalen ved Blåjæve. Nå begynner oppstigningen for alvor langs steinrøysen som som går helt opp i Skaret. Til tross for mye stein er det greit å gå her, og så er det en bra plass å ta noen pust i bakken og nyte omgivelsene.

Ved toppen av skaret er det et stidele. Stien rett frem går til Sundvor, men du dreier venstre og følger stien til du kommer opp på flaten nedenfor Avdalsnuten. Du er nå oppe i et flott høyfjellsterreng med utsikt innover mot Espeland i øst, og mot Varhaug i vest og ikke minst over til Faureknuten på sørsiden av vatnet.

Nå følger du en variert og kupert sti vestover. I noen områder er ikke stien like lett å få øye på. De røde merkingene er heller ikke alltid like tydelige. Etter litt over halvannen kilometer ankommer du toppen av Ragsfjellet. Nå har du en fantastisk utsikt i alle retninger, Vinjekula i Øst. Gloppenuten og Karten i Brekko er tydelig i nord. Og i klarvær ser man Vølstadsenderen også. I vest ser man det meste av Jærkysten, og selvfølgelig ser du vindturbinene i Eigersundområdet.

Nedstigningen går i et bratt og ulent terreng. Her gjelder det å ta det rolig for å unngåuhell. Nede ved flaten ved Stølsåna dreier du kraftig venstre og følger traktorveien tilbake til gården og opp til parkeringsplassen der du startet.

Les mer på Ut.no

Om turen

  • Område
  • Bjerkreim
  • Type
  • Fottur
  • Gradering
  • Middels

Denne tjenesten er levert av ut.no Klikk på knappen under og finn mer informasjon om turen.

Finn ruten på Ut.no

#Repost @frkceciliea (@get_repost)
・・・
Flotte Ørsdalsvatnet, fra Lauperak te Trælafjellet🌟 Majestetisk utsikt både på tur og fra camp🤩
Kjekke turer og godt merka stier av @agalebjerkreim 😁

- - -
#ørsdalsvatnet #ørsdalen #bjerkreim #agalebjerkreim #opplevbjerkreim #bjerkreim2021 #vårensvakresteeventyr #hengekøyetur #hengekøyeturmedhund #hammock #hammocklife #topptur #trælafjellet #fjelltur #mittnorge #norge #norway #norwaynature #norwayhike #hikingadventures #fjordsofnorway #fjordogfjell #fjordnorway #norwegianfjords #utsiktmedmening #lauperak #utno #fjelltid #norskfjellheim
...

53 1

Lauperaksheiå#agalebjerkreim #bjerkreim2021 #regionstavanger #magmageopark #dalanetidende #ørsdalsvatnet #lauperak #liveterbestute #hektapåtur #fjellreven #fjelltid #skinnlue_no #fjelltur ...

125 3

Vakre Ørsdalsvatnet i Bjerkreim🤩

- - -
#ørsdalen #bjerkreim #opplevbjerkreim #agalebjerkreim #bjerkreim2021 #vårensvakresteeventyr #mittnorge #fjord #fjordsofnorway #fjordnorway #fjordogfjell #gjemegfjell #norge #hengekøyetur #hammock #hammocklife #norway #norwaynature #norway2day #norwayraw #visitnorway #nature #view #viewoftheday #mountainview #mountains #topptur #norgestoppen #ørsdalsvatnet #utsikten
...

59 2

Flott solnedgang i går kveld#ørsdalsvatnet #agalebjerkreim #opplevbjerkreim #opplevnorge #bjerkreim2021 #regionstavanger #magmageopark #dalanetidende #liveterbestute #skinnlue_no #fjellreven #fjelltid #nrkrogaland #fjellvandring_net #hektapåtur #fjelltur #trælafjellet #kongestien #pyreneanmountaindog #naturephotography #naturkanalen ...

229 8
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.